Через шторм «Елеонора» у Франції 200 тисяч сімей залишилися без світла

Через шторм «Елеонора» у Франції 200 тисяч сімей залишилися без світла

Укрінформ
200 тисяч домогосподарств залишилися без світла, перебої в роботі аеропортів та залізниці, зупинки руху на автострадах через повалені дерева та стовпи електропередач, відміна масових заходів і зруйновані вітром будівлі.

Такими стали наслідки шторму «Елеонора», який накрив північну та східну частини Франції.

Швидкість вітру на деяких ділянках вночі досягала 200 км/год, в 49 департаментах оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки, повідомили метеорологи.

«Сьогодні швидкість вітру на шпилі Ейфелевої вежі досягає 140 км/год, у аеропорті Шарль де Голь в Парижі – 134 км/год», - повідомила метеослужба країни.

Компанія-оператор електропостачання мобілізувала для усунення пошкоджень електропередач, які призвели до відключення від електропостачання 200 тисяч домогосподарств, залучила дві тисячі працівників.

Основні регіони, які залишалися без електрики, - Нормандія (50 тисяч домогосподарств), Пікардія (30 тисяч), Па-де-Кале (15 тисяч), Лотарингія (30 тисяч), Іль-де-Франс (30 000) і Шампань-Арденни (20 тисяч).

Читайте також: Німців чекають зимові урагани

У Нормандії обмежено рух деякими мостами через сильні пориви вітру, також заборонено використовувати транспортні буксири (пересувні будинки, цистерни тощо). Громадянам радять залишатися вдома, не користуватися мотоциклами та велосипедами, особливо на відкритих ділянках.

Сполучення між містом Гавр та Парижем припинене через падіння дерев на автостраду, кінні перегони, заплановані в місті Довіль (Кальвадос) на четвер та п’ятницю, перенесені на невизначений термін; через значну кількість опадів у деяких районах на півночі затоплені домогосподарства, у підвалах стоїть вода.

Фото: francetvinfo.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-