Берлін закликає Тегеран до діалогу з протестуючими

Берлін закликає Тегеран до діалогу з протестуючими

Укрінформ
Правильною реакцією іранського керівництво на те, що відбувається в країні, був би діалог з протестуючими.

Позицію німецького керівництва з цього приводу озвучила в середу представник федерального уряду Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«З нашої точки зору, іранський уряд має відреагувати готовністю до діалогу», - сказала Деммер.

Вона зазначила, що в деяких випадках в ході протестів застосовується насильство, а на такі прояви слід реагувати правовими засобами.

Берлін, сказала Деммер, закликає уряд в Тегерані поважати право на зібрання і висловлення думки. З точки зору федерального уряду, це законно, а те, що люди мають сміливість відкрито висловлювати свою думку з приводу політичних і економічних питань, як це зараз відбувається в Ірані, має викликати повагу, наголосила вона.

Читайте також: На проурядові акції в Ірані вийшли десятки тисяч людей - ЗМІ

Федеральний уряд, за словами його представника, стежить за розвитком подій в Ірані з занепокоєнням, особливо за повідомленнями про жертви і численні арешти.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги в Ірані почалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко перетворилися в антиурядові протести.

Кількість загиблих в результаті зіткнень протестуючих з силами безпеки в Ірані збільшилася до, щонайменше, 23 осіб. За даними влади Ірану, були затримані не менш як 500 демонстрантів, проте неофіційні джерела повідомляють, що число затриманих в рази більше.

Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння через загибель людей і закликали іранську владу поважати права людини. Вашингтон наполягатиме на скликанні екстреного засідання Ради безпеки, а також Ради ООН з прав людини в Женеві через вбивство силами безпеки протестуючих в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-