Ситуація в Ірані: США хочуть скликати екстренне засідання Радбезу ООН

Ситуація в Ірані: США хочуть скликати екстренне засідання Радбезу ООН

Укрінформ
Вашингтон наполягатиме на скликанні екстреного засідання Ради безпеки, а також Ради ООН з прав людини в Женеві через убивство силами безпеки протестувальників в Ірані.

Про це заявила посол США в ООН Ніккі Гейлі, висловив захоплення мужністю іранських демонстрантів, повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми не повинні мовчати. Зараз іранська диктатура намагається робити те, що завжди робила, заявляючи, що протести були спричинені ворогами Ірану. Ми всі знаємо, що це повна нісенітниця. Демонстрації є абсолютно стихійними: вони практично в кожному місті Ірану, це точна картина довготривало пригноблюваних народів, що піднімаються проти своїх диктаторів», – вказала посол Гейлі.

Читайте також: Кількість жертв протестів в Ірані зросла до 23

Раніше іранський верховний лідер аятола Алі Хаменеї звинуватив «ворогів Ірану» в розпалюванні антиурядових акцій протесту, внаслідок яких загинули щонайменше 22 людини, зокрема поліцейський.

Хаменеї прокоментував протести вперше, відколи вони почалися 28 грудня. За його словами, «вороги Ірану» втручаються в справи країни своїми «грішми, зброєю, політикою і розвідкою».

Читайте також: Білий дім закликає Іран розблокувати соцмережі

Мітинги в Ірані розпочалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко перетворилися на антиурядові протести.

Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння через загибель людей і закликали іранську владу поважати людські права.

Читайте також: Трамп виступив на підтримку демонстрантів в Ірані

Нинішні протести – найбільші в Ірані з 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-