Туреччина перегляне 11,5 тисячі справ підозрюваних у перевороті

Туреччина перегляне 11,5 тисячі справ підозрюваних у перевороті

Укрінформ
Турецькі прокурори заявили про перегляд судових справ проти 11 480 осіб після того, як з'ясувалося, що їхні телефони були ненавмисно переправлені на IP-адреси програми для обміну повідомленнями, використаного підозрюваними під час невдалого перевороту 2016 року.

Про це повідомляє Reuters.

«У результаті детального вивчення було встановлено, що 11,480 користувачів із номерами GSM зі схожими властивостями параметрів даних підключення були мимоволі перенаправлені на IP-адреси ByLock», - заявили в прокуратурі.

На сьогодні день Туреччина ідентифікувала 215 000 користувачів програми для обміну повідомленнями ByLock, яке, як вважають, використовувалося прихильниками Феттулаха Гюлена, звинуваченого в організації невдалої спроби перевороту.

Було розпочато розслідування проти понад 23 000 підозрюваних. Проте в середу прокуратура Анкари заявила, що багато з них були перенаправлені в ByLock без їхнього відома або згоди, після завантаження іншої програми.

Читайте також: У Туреччині заарештували 54 вчених - підозрюють зв'язки з Гюленом

Як зазначається, прокурор Анкари Юксель Кокаман попросить суд зняти з невинних всі зобинувачення, якщо інших доказів проти них не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-