Хакер звинувачує ФСБ у причетності до створення вірусів Lurk і WannaCry

Хакер звинувачує ФСБ у причетності до створення вірусів Lurk і WannaCry

Укрінформ
Кураторами створення вірусів WannaCry і Lurk були співробітники ФСБ, стверджує хакер Костянтин Козловський, який перебуває під вартою у слідчому ізоляторі "Матросская тишина".

Про це Козловський заявив у письмовому інтерв'ю "Дождю".

"Специфіка роботи так званого Lurk та його модифікацій, а також іншого створеного мною софту така, що і Докучаєв, і ті, кому він дав доступ, могли самостійно вести роботу із зараженими об'єктами", - повідомив Козловський.

Майор ФСБ Дмитро Докучаєв, про якого говорить Козловський, був у грудні 2016 року заарештований у справі про держзраду. Одночасно із ним були заарештовані ще троє людей - полковник ФСБ Сергій Михайлов, інтернет-підприємець Георгій Фомченков та співробітник "Лабораторії Касперського" Руслан Стоянов.

За даними "Дождя", їх підозрюють у передачі американським спецслужбам даних про російських хакерів (адвокат одного із фігурантів справи Іван Павлов не підтверджував цієї інформації).

Читайте також: ЗМІ: Хакер з Росії зізнався у зламах сайтів США за наказами ФСБ

Козловського звинувачують у зломі систем російських банків. Раніше Росія заперечувала свою причетність до появи WannaCry, який уразив сотні тисяч комп'ютерів по всьому світу. Нічого не повідомлялося і про роль спецслужби при створенні вірусу Lurk, за допомогою якого з російських банків викрали понад мільярд рублів.

Видання The Bell повідомило, що Козловський зізнався у зломі серверів Демократичної партії США за наказом ФСБ, зокрема колишнього співробітника відомства Дмитра Докучаєва. Докучаєв, заарештований рік тому за звинуваченням у державній зраді, заперечує, що знайомий із хакером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-