Макрон у рейтингу популярності за версією Le Figaro - на 34 місці

Макрон у рейтингу популярності за версією Le Figaro - на 34 місці

Укрінформ
У щорічному рейтингу «50 найпопулярніших французів», яке видання Le Figaro оприлюднює вже 30 років, цьогоріч політики значно поступаються співакам, акторам та спортсменам.

Президент Еммануель Макрон посів лише 34 місце, а решта політиків взагалі опинилися в останній десятці

"Це тверда тенденція останніх років, що політики поступаються першістю", - прокоментував рейтинг Фредерік Дабі, один із співробітників інституту FIFG, що проводив опитування для складання рейтингу. 

Вперше рейтинг було складено в 1988 році, тоді президент Франсуа Міттеран посідав третє місце, а першим став капітан Ів Кусто. 

Цьогоріч перше місце посів співак і композитор Жан-Жак Гольдман (він вже був першим у 2013 та 2015 роках), на другому місці - популярний у Франції актор Омару Сі, а на третьому місці - чемпіон із дзюдо Тедді Рінер.

До десятки лідерів також увійшли актор і гуморист Дані Бун (4 місце), актор Жан Рено (6 місце), лікар і телеведучий Мішель Сім (7 місце) і співак Флоран Пані (9 місце). У десятці лише дві жінки: актриса Софі Марсо, яка посіла 5 місце, і 10-е - актриса і гумористка Флоранс Форесті.

Читайте також: Францію цьогоріч відвідала рекордна кількість туристів

Колишній французький президент Жак Ширак, який вже давно не з'являється на публіці, посів 40-е місце та обігнав зокрема очільницю Нацфронту Марін Ле Пен, яка посіла 46 місце. А колишній популярний телеведучий Ніколя Юло, який минулоріч був на 15 місці, після того як в цьому році став міністром екології, відсунувся на 47 місце.

Перша леді Франції Бріджит Макрон взагалі не увійшла до рейтингу; також у ньому немає мера Парижа Анн Ідальго та екс-президента Франсуа Олланда, які торік ще були в рейтингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-