Податкова реформа Трампа вигідна німецьким автовиробникам - ЗМІ

Податкова реформа Трампа вигідна німецьким автовиробникам - ЗМІ

Укрінформ
Німецькі автовиробники опиняються у виграші від запропонованої президентом США Дональдом Трампом податкової реформи, яку Конгрес США схвалив 20 грудня.

Про це пише Spiegel

"Автовиробники Daimler і BMW вважають, що виграють мільярди доларів через податкову реформи президента США Дональда Трампа ще до того, як вона набере чинності", - пише видання.

Трамп після обрання президентом поскаржився на те, що за американськими вулицями їздить надто багато німецьких авто і пригрозив німецьким автовиробникам 35-процентним податком на імпорт машин до Штатів. Наразі ж платити доведеться лише 21%.

Зокрема, Daimler підрахував, що виграє до 1,7 млрд євро, BMW - до 1,55 млрд.

Загалом, за підсумками перших 9 місяців року Daimler отримав консолідованого прибутку у розмірі близько 7,6 млрд євро, на 1 млрд більше, ніж минулоріч; за підсумками року, згідно із прогнозом, показник сягне 9,9 млрд євро.

BMW за цей самий період заробив близько 6,2 млрд євро прибутку - на 800 млн євро більше, ніж минулого року. Прогноз аналітиків за весь рік - 7,3 млрд євро.

Читайте також: Названі найпопулярніші в Європі автомобілі у 2017 році

Як повідомлялося, одне з головних положень податкової реформи Трампа - зниження податків на прибуток компаній з 35% до 21%.

Також передбачається зниження податків і для пересічних громадян. Але якщо зниження податку на підприємців має безстроковий характер, то багато послаблень для населення закінчаться у 2025 році.

 Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-