Хакери з Fancy Bear атакували більше 200 журналістів по всьому світу - АР

Хакери з Fancy Bear атакували більше 200 журналістів по всьому світу - АР

Укрінформ
Група кібершпигунства Fancy Bear, яку пов'язують з роботою на Росію, намагалася зламати поштові акаунти не менше 200 журналістів по всьому світу.

Про це повідомляється у розслідуванні агентства The Associated Press.

"The Associated Press встановило, що Лобков (російський журналіст Павел Лобков - ред.) став мішенню хакерської групи, відомої як Fancy Bear у березні 2015 року... Він був одним зі щонайменше 200 журналістів, видавців і блогерів, що стали об'єктами нападів цієї групи ще з середини 2014 року і до нещодавніх (кібератак - ред.), які сталися кілька місяців тому", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, близько 50 журналістів працювали у виданні The New York Times. Ще 50 осіб були або закордонними кореспондентами в Москві, або російськими журналістами, як Лобков. Інші - відомі діячі ЗМІ в Україні, Молдові, Балтійських країнах чи Вашингтоні.

Агентство зазначає, що Fancy Bear атакувало понад 30 медіа в Україні, серед яких багато журналістів Kyiv Post та інших ЗМІ, які висвітлювали конфлікт на сході України за участю підтримуваних Росією бойовиків.

Читайте також: Microsoft і Facebook заблокували кібератаки з боку КНДР - ЗМІ

Раніше повідомлялося, що Федеральне бюро розслідувань США приховувало інформацію про російські хакерські атаки від офіційних осіб, пошту яких намагалися зламати.

За даними журналістів АР, ФБР мало інформацію про близько 80 спроб зламування поштових скриньок хакерами, яких пов'язують із Кремлем, але повідомило про них лише кільком клієнтам американських поштових сервісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-