США закликали Радбез ООН покарати Іран за дестабілізацію в Ємені

США закликали Радбез ООН покарати Іран за дестабілізацію в Ємені

Укрінформ
Офіційний Вашингтон звернувся із закликом до Ради Безпеки ООН притягнути Іран до відповідальності за поставки зброї, у тому числі балістичних ракет, для атаках Хуті проти Саудівської Аравії.

Про це йдеться в офіційному документі, поширеному Білим домом у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Раду Безпеки ООН притягнути Іран до відповідальності за його неодноразові та грубі порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. Ми закликаємо всі сторони підтримати політичне рішення війни в Ємені як єдиний спосіб просування довгострокової стабільності в цій країні та припинення страждань єменських людей", - наголошується в документі.

Читайте також: В Ємені з початку місяця від авіаударів загинули щонайменше 136 цивільних - ООН

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати найрішучим чином засуджують атаки Хуті із застосуванням балістичних ракет 19 грудня на королівський палац аль-Ямама в Ер-Ріяді, де розташовується Королівський суд Саудівської Аравії та офіційна резиденція короля Салмана бін Абдулазіза Аль Сауда.

"Ці напади були забезпечені зброєю з іранського боку", - наголошують у США.

Читайте також: Київ засуджує спроби ракетної атаки на цивільні об’єкти у Ер-Ріяді

"З початку листопада іранський Корпус вартових Ісламської Революції також забезпечив ракетні удари Хуті на міжнародний аеропорт Ер-Ріяда", - нагадали в Вашингтоні.

Як повідомлялося, минулого тижня США представили зразки ракетної та іншої зброї, яку, за словами американських чиновників, Іран передав екстремістам до Ємену, порушуючи резолюції Ради Безпеки ООН. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-