Євросуд заборонив визнавати неофіційні розлучення за законами шаріату

Євросуд заборонив визнавати неофіційні розлучення за законами шаріату

Укрінформ
Європейський суд у Люксембурзі постановив, що законодавство ЄС не визнає "приватних" розлучень релігійними мусульманськими судами, які діють за правилами шаріату.

Про це повідомляє DW.

"Такі розлучення не відповідають європейським нормам щодо розлучень, оскільки вони не є засвідченими державним органом або уповноваженою державою особою", - йдеться у повідомленні.

Підставою для розгляду цього питання послужила справа сирійського подружжя, яке переїхало до Німеччини. Шлюб вони зареєстрували у Сирії, а в 2013 році провели там процедуру розлучення за законами шаріату.

Читайте також: Попри рішення Єврокомісії Дуда підписав скандальні закони про судочинство

Потім чоловік звернувся до Верховного земельного суду в Мюнхені, щоб той офіційно визнав розлучення, і Мюнхенський суд надав висновок, що розлучення за законами шаріату відповідає європейським нормам. Проте дружина сирійця подала апеляцію до Європейського суду справедливості.

Таким чином, Європейський суд повертає справу до Мюнхена, де верховний земельний суд муситиме вирішити, визнавати "приватні" розлучення за законами шаріату чи ні.  

Як відомо, приватні розлучення мусульманськими релігійними судами можуть дискримінувати жінку у питаннях розділення майна, адже "формулу розлучення" в них фактично прописує чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-