Додон не хоче підписувати призначення міністрів з

Додон не хоче підписувати призначення міністрів з "поганою репутацією"

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише указ про призначення нових міністрів і віце-прем'єрів в уряді під керівництвом Павла Філіпа.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"У списку кандидатів побачив багато прізвищ із поганою репутацією, які політично скомпрометували себе. Деякі з них виявили і непослідовність, і непрофесіоналізм, і опортунізм, що викликає жаль. Місце деяких з них за гратами, а не у віце-прем'єрському кріслі. Тому заявляю, що підпишу відставку нинішніх міністрів, але не схвалю нові кандидатури. Категорично відхиляю пропозицію демократів", - заявив Додон.

На думку президента Молдови, "парламентська більшість робить серйозну помилку цією так званою кадровою реформою", оскільки "зараз уряд стає ще більш політизованим".

Читайте також: У Молдові оновили уряд

Як повідомлялося, раніше правляча у країні коаліція на чолі із Демократичною партією заявила про великі кадрові перестановки в уряді Павла Філіпа. Наприклад, віце-прем'єром з питань європейської інтеграції запропонований екс-прем'єр Юріє Лянке, міністром закордонних справ - посол Молдови у Швейцарії Тудор Ульяновський, міністром економіки та інфраструктури - колишній прем'єр-міністр Кирило Габуріч, а віце-прем'єром з питань реінтеграції та Придністровського врегулювання - Христина Лісник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-