Слідство щодо Трампа й РФ отримало

Слідство щодо Трампа й РФ отримало "тисячі електронних листів" - ЗМІ

Укрінформ
Спецпрокурор Роберт Мюллер, за повідомленнями, отримав десятки тисяч електронних листів перехідної команди президента Дональда Трампа у рамках розслідування про імовірне втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

На цей час в рамках розслідування ФБР США висунуло звинувачення чотирьом людям, повідомляє у неділю BBC Україна

"Адвокат із групи Trump for America ("Трамп за Америку") заявив, що ці імейли були отримані незаконно від третьої сторони. Водночас речник спецпрокурора Мюллера каже, що "необхідний кримінальний процес" був повністю дотриманий", - йдеться у повідомленні.

Мюллер розслідує імовірну змову між передвиборчим штабом Трампа та РФ. І Трамп, і Москва ці закиди заперечують.

Група "Трамп за Америку" використовувала американську державну агенцію - General Services Administration (GSA) - для своїх офісів, обладнання та хостингу електронної пошти в період між виборами Дональда Трампа та його інавгурацією 2017 року. За повідомленнями, саме GSA надала ці матеріали слідству Мюллера.

У суботу адвокат групи "Трамп за Америку" Корі Лангхофер надіслав конгресу листа, у якому поскаржився, що GSA "не володіла і не контролювала ці записи". У листі зазначено, що, на думку групи, деякі з цих документів мали б бути відредаговані, оскільки вони містять інформацію, не призначену для розголошення.

Втім речник спецпрокурора Мюлера, Пітер Карр, заявив: "Коли під час чинного кримінального розслідування ми отримали електронні листи, то забезпечили і згоду власника акаунту, і дотрималися необхідного кримінального процесу".

Читайте також: У Конгресі кажуть, що Трамп "під ялинку" звільнить спецпрокурора Мюллера

Американський інформаційний сайт Axios раніше повідомив, що команда Мюллера отримала листування 12 представників передвиборчої кампанії Трампа, в тому числі його зятя Джареда Кушнера.

На початку грудня колишнього радника президента з нацбезпеки Майкла Флінна звинуватили у фальшивих свідченнях ФБР. Він став найбільш високопоставленим представником адміністрації Трампа, якому висунули звинувачення в рамках розслідування Мюллера. 

Фото: AA/Kiyoshi Ota / Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-