Берлінський терорист був у полі зору спецслужб понад рік - ЗМІ

Берлінський терорист був у полі зору спецслужб понад рік - ЗМІ

Фото
Укрінформ
Тунісець Аніс Амрі, який здійснив 19 грудня 2016 року наїзд на Різдвяний ринок у Берліні, убивши 12 осіб і поранивши кілька десятків, був добре відомий спецслужбам як потенційний терорист більш як за рік до цієї дати.

Про це пише видання Welt am Sonntag.

"Спецслужби стежили за злочинцем з берлінського Різдвяного ринку Анісом Амрі набагато раніше і більш інтенсивно, ніж було відомо, що випливає з тисяч актів, десятків звітів агентів і протоколів записів телефонних розмов та інтернет-повідомлень", - йдеться у статті.

Кримінальна поліція звернула увагу федеральної прокуратури та спецслужб землі Північний Рейн-Вестфалія на цю людину принаймні в листопаді 2015 року. До тунісця був навіть приставлений агент у цивільному. В середині грудня того ж року було розпочато цілодобовий моніторинг його телефона і стало ясно, що Амрі отримував докладні інструкції щодо змішування вибухових речовин і для створення бомби.

На початку лютого 2016 року він спілкувався з двома бійцями ІДІЛ у Лівії і запропонував себе в якості смертника для теракту в Німеччині. Ще до свого прибуття в Італію у квітні 2011 року Амрі мав тісні особисті й навіть сімейні зв'язки з керівними кадрами і бойовиками ІДІЛ у Лівії.

Читайте також: Меркель відвідала місце минулорічного теракту

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині у тунісця були проблеми із законом через наркотики та дрібні правопорушення.

Питання залишається відкритим: як німецька влада могла випустити з поля зору таку небезпечну людиню.

Річниця теракту в Берліні / Фото: Танасійчук Ольга. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-