Туреччина виступила на підтримку Палестини

Туреччина виступила на підтримку Палестини

Укрінформ
Туреччина виступає на підтримку Палестини на міжнародному рівні, і так буде надалі.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим у провінції Стамбул, повідомляє Anadolu

На його думку, "ніхто також не має права діяти на власний розсуд і намагатися нав'язати свою думку двом мільярдам мусульман".

Прем'єр привернув увагу до того факту, що дипмісія Туреччини, яка діє в Єрусалимі в якості Генконсульства, насправді служить де-факто турецьким посольством у Палестині.

«Турецький посол, який проживає в Єрусалимі фактично є главою дипмісії Туреччини в Палестині. Тільки Туреччина відкрила в Єрусалимі дипмісію на рівні посольства в Палестині. Позиція Ізраїлю не в силах змінити політику Анкари», - сказав Йилдирим.

Глава уряду попередив, без урахування фактора Туреччини неможлива реалізація жодного великого починання в регіоні.

Раніше повідомлялося, що Туреччина виступить в Організації Об'єднаних Націй з ініціативою щодо скасування рішення США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і про намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

Ліга арабських держав засудила рішення Вашингтона як таке, що "підсилює напругу, розпалює гнів і загрожує занурити регіон у ще більше насильство і хаос". Резолюцію підтримали і деякі союзники США - ОАЕ, Саудівська Аравія і Йорданія.

Читайте також: Ердоган спробує в ООН скасувати рішення Трампа щодо Єрусалима

Ізраїль анексував Східний Єрусалим під час Шестиденної війни 1967 року, проте до цього часу міжнародне співтовариство не визнавало його частиною Ізраїлю. Всі іноземні посольства в Ізраїлі розміщені в Тель-Авіві.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим став столицею їхньої майбутньої Палестинської держави, створення якої передбачається політикою "двох держав для двох народів".

Відповідно до Ізраїльсько-палестинських мирних угод 1993 року, остаточний статус Єрусалима ще належить визначити на фінальних етапах мирних переговорів.

Місто Єрусалим має виняткове значення як для Ізраїлю, так і для палестинців. Саме там знаходяться місця, святі відразу для трьох монотеїстичних релігій - ісламу, християнства та іудаїзму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-