Бесеску збирається

Бесеску збирається "підкорити" парламент Молдови

Укрінформ
Колишній президент Румунії Траян Бесеску візьме участь у парламентських виборах у Молдові, якщо судова інстанція Кишинева ухвалить рішення про повернення йому молдавського громадянства.

Про це повідомив адвокат екс-глави Румунії Андрій Бівол, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у РМ.

"Як мені відомо, він (Траян Бесеску - ред.) має намір брати участь у парламентських виборах у Молдові. Але про це краще поцікавитися у самого Траяна Бесеску. Рішення про участь у виборах буде прийняте тоді, коли почнеться виборча кампанія, і воно залежатиме від того, яким буде рішення суду, тому що, якщо у людини немає громадянства, вона не може взяти участь у виборах, при всьому її бажанні", - зазначив Бівол.

За його словами, рішення про позбавлення Траяна Бесеску молдавського громадянства є політичним, оскільки воно було ухвалене президентом, а не правоохоронними органами або силовими структурами Молдови.

Читайте також: У Молдові вимагають оголосити Бесеску персоною нон грата

Раніше президент Молдови Ігор Додон позбавив Траяна Бесеску молдавського громадянства, мотивувавши своє рішення тим, що екс-президент Румунії постійно виступає із заявами щодо необхідності об'єднання Молдови із Румунією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-