Штайнмайєр засудив антисемітизм у німецькому суспільстві

Штайнмайєр засудив антисемітизм у німецькому суспільстві

Укрінформ
Федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр засудив прояви антисемітизму, які ще зустрічаються у німецькому суспільстві. 

Про це він заявив на прийомі в Берліні з нагоди 70-річчя заснування держави Ізраїль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Антисемітизм не подоланий, в тому числі в нашій країні, і він демонструє своє погане обличчя в різних формах", - заявив президент, маючи на увазі недавній факт спалювання ізраїльських прапорів просто у центрі Берліна.

Антисемітизму не має бути місця в Німеччині, яка несе особливу відповідальність перед євреями, наголосив глава держави. Він додав, що йому соромно за такі прояви, які не можна виправдати нічим.

Раніше із засудженням таких проявів виступила канцлер Ангела Меркель і члени її уряду.

Читайте також: Меркель засудила спалювання прапорів Ізраїлю у Берліні

Як повідомлялося, після визнання президентом США Дональдом Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю перед американським посольством поряд з Бранденбурзькими воротами відбулася акція протесту, в ході якої був спалений ізраїльський прапор. Зараз у кількох метрах від того місця височіє 10-метрова менора, найвища в Європі, яку встановлюють другий рік поспіль перед Ханукою.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-