В ООН приголомшені стратою 38 бойовиків в Іраку

В ООН приголомшені стратою 38 бойовиків в Іраку

Укрінформ
Офіс Організації Об'єднаних Націй з прав людини приголомшений повішенням 38 ув'язнених бойовиків в Іраку. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на речника ООН. 

"Ми глибоко шоковані та приголомшені масовою стратою", - сказала прес-секретар ООН Ліз Тросселл на регулярному брифінгу в Женеві, додавши, що офіс з прав людини має "величезне занепокоєння" щодо використання Іраком смертної кари та не вперше закликає уряд країни припинити страти.

За її словами, в ООН сумніваються у застосуванні у всіх цих випадках справедливої процедури судового розгляду.

"Зважаючи на недоліки іракської системи правосуддя, також видається надзвичайно сумнівним, що у цих 38 випадках застосовувалися належна процесуальна процедура та гарантії справедливого судового розгляду. Це породжує перспективу незворотних судових помилок і порушень права на життя ", - наголосила Тросселл.

Вона також повідомила, що у вересні Ірак повісив 42 ув'язнених за один день. ООН також стало відомо про 106 страт у цьому році. Минулого року Міністерство юстиції Іраку заявило про проведення 88 страт, однак, згідно з даними ООН, їхня кількість насправді може становити 116 осіб.

Читайте також: В Іраку стратили 38 бойовиків ІДІЛ та Аль-Каїди

Тросселл зазначила, що ООН неодноразово зверталася до Міністерства юстиції Іраку з проханням про надання даних щодо в'язнів, вироків та страт, але така інформація не надається ще з 2015 року.

Влада Іраку в четвер повідомила про повішання у в'язниці в місті Насірія 38 джихадистів з терористичних угруповань "Ісламська держава" та "Аль-Каїда" за звинуваченнями у терористичних злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-