У Белфасті затримали лідерів групи ультраправих, чиї відео поширював Трамп

У Белфасті затримали лідерів групи ультраправих, чиї відео поширював Трамп

Укрінформ
У столиці Північної Ірландії Белфасті затримали лідера ультраправого угруповання "Британія передусім" (Britain First) Пола Голдінга та його заступницю Джейду Франсен. 

Про це повідомляє ВВС

"Франсен сьогодні перебувала у суді за двома звинуваченнями, пов'язаними з поведінкою, спрямованою на розпалювання ненависті. Її адвокат заявив суду, що вона не має наміру визнавати себе винною", - йдеться у повідомленні.

Голдінга, який супроводжував свою заступницю, також затримали біля зали суду перед слуханням. Його доправили в поліцейський відділок.

Поліція підтвердила інформацію, що Франсен заарештували в ході розслідування справи про "інцидент із мирною стіною". Мирні стіни використовуються для відділення католицьких та протестантських жителів у районах, де напруженість між двома громадами може бути високою.

Читайте також: Трамп відповів Мей на критику "антимусульманських ретвітів"

В результаті суд звільнив жінку під заставу, але заборонив наближатися до будь-якої демонстрації чи параду в Північній Ірландії ближче, ніж на 500 метрів.

Наприкінці листопада президент США Дональд Трамп зробив серію ретвітів з насильницьким відео з акаунту одного з лідерів ультраправої організації Великої Британії, де показані знущання мусульман-мігрантів у Європі над мирними жителями. Він перепостив повідомлення заступника лідера організації "Британія передусім" Джейди Френсен, яка має на своїй стрічці понад 63 тис. послідовників. Відео справді містять насильницький контент і опубліковані під заголовками: "Мігранти-мусульмани побили голландського хлопчика на милицях"; "Мусульмани розтрощують статую Святої Діви Марії"; "Натовп ісламістів зіштовхує підлітка з даху та забиває його до смерті!".

Після цього на Трампа обрушився потік критики та звинувачень у розпалюванні міжрасової ворожнечі. Зокрема, організація з питань американсько-ісламських відносин заявила, що таким чином Трамп розпалює ненависть до американських мусульман.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей також висловилась критично щодо дій Трампа у Twitter.

Фото: PRESS EYE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-