Австралійська розвідка оголосила набір у шпигуни

Австралійська розвідка оголосила набір у шпигуни

Укрінформ
Служба зовнішньої розвідки Австралії (Australian Secret Intelligence Service - ASIS) запустила нову, цього разу публічну, кампанію з підбору персоналу.

Про це повідомляє news.com.

“З очевидних причин більшість австралійців не знали про ASIS та її діяльність. Це ускладнює залучення до роботи у сферах розвідки та шпигунства людей з потрібними якостями. І хоча ці якості є специфічними, вони не є унікальними, адже такі ж навички потрібні для багатьох професій, починаючи від навчання до обслуговування клієнтів”, - пояснила публічність рекрутингової кампанії Джулі Бішоп – очільниця зовнішньополітичного відомства Австралії, якому підпорядковується ASIS.

За її словами, кандидати повинні показати, що вони можуть будувати відносини, звертати увагу на деталі та повинні бути готовими жити за кордоном. Вони також мають бути стриманими і здатними збирати розвіддані. Окрім того, вони не повинні обговорювати роботу з родиною та друзями.

Читайте також: Австралія остаточно схвалила одностатеві шлюби

Інтернет-кампанія з набору персоналу розпочалася сьогодні. Кандидати зможуть дистанційно перевірити, чи підходять вони в якості секретного агента. Інтерактивне відео вимагає від заявників ідентифікувати обличчя з поліцейської бази даних, перевіряє їхню увагу на миттєвих та невиразних деталях обстановки в офісі та зоні відпочинку аеровокзалу, а також просить заявників переконати стюардесу надати їм зручніше місце.

Весь процес відбору займає близько семи місяців і включає в себе письмове тестування, психологічний тест, безпекову оцінку, медичний огляд та тест на заборонені речовини.

На відміну від парламентаріїв, особи з подвійним громадянством можуть подавати заявку за умови, що вони не використовуватимуть своє іноземне громадянство протягом періоду їх роботи з ASIS, включаючи використання закордонних паспортів для подорожей за межі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-