Нетаньягу сподівається, що Європа визнає Єрусалим столицею Ізраїлю

Нетаньягу сподівається, що Європа визнає Єрусалим столицею Ізраїлю

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу висловив сподівання, що більшість країн, за прикладом США, визнають Єрусалим ізраїльською столицею.

Про це ізраїльський прем'єр заявив у понеділок у Брюсселі, де бере участь у засіданні Ради ЄС у закордонних справах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що більшість європейських країн передислокують посольства до Єрусалима і визнають Єрусалим столицею. А також співпрацюватимуть з нами заради безпеки, процвітання і миру", - заявив прем’єр-міністр Ізраїлю.

Він наголосив, що рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю ґрунтується на беззаперечних історичних фактах, а також сьогоднішній реальності.

"Мир полягає у визнанні нашої дійсності. Те, що Єрусалим є столицею, – очевидно для всіх. Наш парламент – Кнесет – дислокується там, наш уряд, офіс президента, Верховний суд...", - зазначив Нетаньягу.

Читайте також: В Ізраїлі сподіваються на завершення протестів палестинців

Як повідомлялося, у близькосхідному регіоні тривають протести, після того як минулого тижня президент США Дональд Трамп анонсував визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і перенесення туди американського посольства. Ліга арабських держав засудила рішення Вашингтона як таке, що "посилює напругу, розпалює гнів і погрожує занурити регіон у ще більше насильство й хаос". Резолюцію підтримали й деякі союзники США - ОАЕ, Саудівська Аравія і Йорданія.

Ізраїль анексував Східний Єрусалим під час Шестиденної війни 1967 року, проте досі міжнародна спільнота не визнавала його частиною Ізраїлю. Всі іноземні посольства в Ізраїлі розміщені у Тель-Авіві.

Палестинці хочуть, аби Східний Єрусалим став столицею їхньої майбутньої Палестинської держави, створення якої передбачається політикою "двох держав для двох народів".

Згідно з Ізраїльсько-палестинськими мирними угодами 1993 року остаточний статус Єрусалима ще належить визначити на фінальних етапах мирних переговорів.

Місто Єрусалим має виняткове значення як для Ізраїлю, так і для палестинців. Саме там розташовані місця, святі одразу для трьох монотеїстичних релігій - ісламу, християнства і юдаїзму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-