Пентагон підтвердив ліквідацію лідерів аль-Каїди в Ємені

Пентагон підтвердив ліквідацію лідерів аль-Каїди в Ємені

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно повідомило підтверджені результати раніше проведеної операції зі знищення високопоставлених бойовиків організації аль-Каїда на Аравійському півострові. 

Відповідну заяву Пентагон поширив у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У результаті авіаударів ЗС США знищено п'ять оперативників організації аль-Каїда на Аравійському півострові в провінції аль-Байда в Ємені", - зазначається в повідомленні. 

При цьому уточнюється, що операція була проведена 20 листопада з метою знешкодження мережі терористів. 

Читайте також: У Ємені безпілотник ліквідував 10 імовірних бойовиків "Аль-Каїди" - ЗМІ

Як повідомляється, були ліквідовані високопоставлені керівники терористичного осередку. Серед них - Муджахід аль-Адані, відомий також як Мохаммад Шукрі, який був відповідальний за планування й проведення терактів у Ємені та проти коаліційних сил. Крім того, в Пентагоні поінформували про ліквідацію координатора бази бойовиків в аль-Байді Абу Лайта аль-Санаані, а також ще трьох важливих у своїх колах терористів з мережі аль-Каїди на Аравійському півострові. 

Як підкреслили в оборонному відомстві США, ліквідація ключових фігур аль-Каїди в регіоні "дедалі більше обмежуватиме свободу для маневрів та операцій терористичної мережі, обмежуючи їх здатність загрожувати силам безпеки й коаліції" в Ємені та регіоні в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-