Пхеньян - про можливу війну на Корейському півострові: єдине питання - коли

Пхеньян - про можливу війну на Корейському півострові: єдине питання - коли

Укрінформ
Масштабні військові навчання США і Південної Кореї та погрози Сполучених Штатів щодо превентивної війни проти Пхеньяна зробили спалах війни на Корейському півострові "встановленим фактом".

Про це заявили у МЗС Північної Кореї, повідомляє Reuters ыз посиланням на державне північнокорейське інформагентство KCNA. 

Речник зовнішньополітичного відомства Північної Кореї також звинуватив США у "конфронтаційних войовничих" заявах, що штовхають півострів на межу війни.

"На даний момент залишається питання: коли спалахне війна? Ми не хочемо війни, але не будемо ховатися від неї", - заявив речник МЗС.

Як відомо, напруженість на Корейському півострові помітно зросла в останні місяці після останнього запуску ракети та ядерних випробувань Північної Кореї, проведених всупереч міжнародному тиску та резолюціям Організації Об'єднаних Націй.

Читайте також: Президент Кореї їде до Китаю говорити про "мирне врегулювання” загрози КНДР

Північна Корея заявила, що вона протестувала свою найсучаснішу міжконтинентальну балістичну ракету, яка може досягти Сполучених Штатів.

На початку цього тижня США та Південна Корея розпочали широкомасштабні навчання військово-повітряних сил на тлі загрози з боку КНДР.

Північна Корея, яка регулярно погрожує Південній Кореї, Сполученим Штатам та їхнім союзникам, засудила навчання.

"Останнім часом, коли Сполучені Штати проводять найбільші в історії спільні військово-повітряні навчання в районі Корейського півострова, спрямовані проти Північної Кореї, їхні високопоставлені політики демонструють тривожні знаки, роблячи войовничі заяви", - наголосили в МЗС КНДР.

У відомстві підкреслили, що вважають такі заяви попередженням про те, що потрібно готуватися до війни.

"Ці агресивні войовничі заяви не можуть розцінюватися ніяк інакше, як попередження для нас про те, щоб готуватися до війни на Корейському півострові", - резюмував речник міністерства.

Напередодні радник Білого дому з питань національної безпеки Герберт Макмастер заявляв, що Північна Корея є "найбільшою безпосередньою загрозою для Сполучених Штатів", а також що можливість війни з цією країною зростає щодня.

Фото: REUTERS/Kim Hong-Ji

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-