Морська піхота США терміново посилює безпеку дипмісій на Близькому Сході

Морська піхота США терміново посилює безпеку дипмісій на Близькому Сході

Укрінформ
Додаткові підрозділи Морської піхоти США отримали команду на посилення американських дипломатичних місій в країнах Близького Сходу через намір президента Дональда Трампа у середу оголосити про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це повідомив американський центральний телеканал ABC News із посиланням на джерела в адміністрації США. 

"Кілька команд Морської піхоти США посилять безпеку окремих американських посольств в країнах Близького Сходу перед очікуваним оголошенням президентом Дональдом Трампом заяви про те, що посольство США в Ізраїлі буде перенесено до Єрусалиму", - зазначається в повідомленні.

Це пояснюється превентивними заходами безпеки американської сторони в районі Середземномор'я, якщо виникнуть спалахи насильства, з метою гарантування безпеки місій США і дипломатів.

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що президент США Дональд Трамп у середу вдень (за вашингтонським часом) офіційно оголосить про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Попри категоричні заперечення більшості країн Арабського світу, а також інших країн, в тому числі союзників США в Європі, у Білому домі називають це рішення історично виправданим.

Читайте також: Статус Єрусалима: Столтенберг хоче почути аргументи Трампа

 

Очікується, також, що попри формальне оголошення рішення про перенесення посольства США в Єрусалим, цей процес може зайняти тривалий час, оскільки досі не знайдено безпечне місце для розташування дипустанови, крім того, деякі процедури вимагають ухвалення в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-