ООН закликає негайно припинити усі військові операції в Ємені

ООН закликає негайно припинити усі військові операції в Ємені

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав усі сторони конфлікту у Ємені негайно припинити повітряний і наземний обстріл житлових районів та забезпечити доступ поранених до медичної допомоги.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Генеральний секретар ООН глибоко стурбований різкою активізацією збройних зіткнень у Сані та інших частинах Ємену в останні кілька днів. Внаслідок бойових дій загинули десятки цивільних осіб, сотні отримали поранення", - йдеться у заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар.

Гутерреш закликав сторони конфлікту припинити весь повітряний обстріл та наземні військові операції.

"Збройні зіткнення обмежують пересування людей і заважають роботі основних служб у Сані. Машини швидкої допомоги і команди медиків не можуть дістатися до поранених, а люди не можуть вийти на вулицю, щоб купити їжу та інші товари першої необхідності", - йдеться у заяві.

Читайте також: Саудівська Аравія підтримала війська екс-президента Ємену в боях з хуситами

Глава ООН відзначив, що співробітники гуманітарних організацій також не можуть дістатися до мільйонів єменців, які потребують життєво необхідної допомоги. Він нагадав, що в Ємені розгортається наймасштабніша гуманітарна криза у світі, а введена 6 листопада блокада ще більше посилила ситуацію.

Генеральний секретар ООН закликав негайно відновити усі постачання імпорту до Ємену, попередивши про небезпеку голоду, зростання смертності та хвороб у країні.

Глава ООН знову заявив, що військового вирішення єменського конфлікту не існує, і закликав усі сторони до відновлення переговорів з мирного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-