Тіллерсон назвав

Тіллерсон назвав "смішними" чутки про свою відставку

Укрінформ
Державний секретар Рекс Тіллерсон назвав "смішними" повідомлення ЗМІ про те, що адміністрація Білого дому підготувала план призначити замість нього на керівну посаду Державного департаменту нинішнього директора ЦРУ Майка Помпео.

Про це Тіллерсон заявив у п'ятницю під час підходу до преси перед зустріччю з прем'єр-міністром Лівії Фаїзом Сараджем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це смішно. Це смішно", - двічі повторив Тіллерсон у відповідь на прохання журналістів прокоментувати публікації у ЗМІ про його можливу заміну.

Як відомо, у четвер американське центральне видання The New York Times оприлюднило повідомлення із посиланням на кілька джерел, що Білий дім спланував звільнення державного секретаря Рекса Тіллерсона, відносини якого з президентом Трампом були напружені протягом тривалого часу. Замість нього називалась кандидатура Майка Помпео, директора ЦРУ. Своєю чергою, на місце Помпео розглядався сенатор-республіканець Том Коттон, який вважається "ключовим союзником" президента Трампа з питань національної безпеки. Зміни мали відбутися протягом ближчих тижнів, повідомило NYT.

Читайте також: Тіллерсон залишається на посаді Держсекретаря - Білий дім

Інші ЗМІ також підтвердили такі наміри в адміністрації Трампа з посиланням на свої джерела. Втім, пізніше Білий дім офіційно спростував ці повідомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-