Екс-радник Трампа визнав, що брехав ФБР про спілкування з російським послом

Екс-радник Трампа визнав, що брехав ФБР про спілкування з російським послом

Укрінформ
Колишній радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн визнав себе винним у введенні в оману слідства ФБР та підтвердив співпрацю зі спецпрокурором США Робертом Мюллером, який очолює "російську" справу.

Про це повідомляє центральний американський телеканал CNN.

"Майкл Флінн визнав себе винним у п'ятницю, що збрехав ФБР про спілкування з російським послом, та повідомив, що співпрацює з Офісом Спеціального прокурора", - зазначається в повідомленні.

Перебуваючи за викликом у суді в п'ятницю, де йому офіційно оголосили звинувачення, Флінн відповідав однозначно на запитання - "так" або "ні". Водночас, він підтвердив судді, що слідство не примушувало його визнавати себе винним. У своєму виступі Флінн визнав свої дії "неправильними", і тому, за його словами, "через віру в Бога" він докладає зусиль, щоб виправити ситуацію.

"Визнання мною провини та домовленість про співпрацю з Офісом Спеціального прокурора відображають рішення, яке я прийняв в інтересах моєї сім'ї та нашої країни. Я приймаю повну відповідальність за свої дії", - зазначив Флінн.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: спецпрокурор США висунув Флінну офіційні звинувачення

Таким чином, Майкл Флінн став четвертим обвинуваченим з числа президентської кампанії Дональда Трампа в межах розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера можливої змови між кампанією Трампа з російським урядом.

Флінн залишив суд у Вашингтоні після нетривалого перебування в ньому та поїхав на автомобілі у супроводженні своєї команди юристів.

Фото: Paul Sancya / AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-