Манафорта звільнять з-під домашнього арешту - застава $11,7 мільйона

Манафорта звільнять з-під домашнього арешту - застава $11,7 мільйона

Укрінформ
Один із найближчих помічників Дональда Трампа під час його президентської кампанії Пол Манафорт, який також тісно співпрацював з Віктором Януковичем і мав постійний контакт з Москвою, уклав угоду зі слідством про звільнення його з-під домашнього арешту під заставу $11,7 млн.

Про йдеться в повідомленні американського інформагентства Bloomberg.

"Колишній керівник кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт, звинувачений у відмиванні грошей, уклав нову угоду з прокурорами про заставу, згідно з якою він втратить чотири об'єкти приватної власності на загальну суму $11,7 млн, якщо не з'явиться в суд", - зазначається в повідомленні.

Згідно з угодою, про яку стало відомо в четвер, Манафорт буде звільнений з-під електронного моніторингу та домашнього арешту в місті Олександрія (біля Вашингтона). Він може подорожувати до штатів Флорида, Нью-Йорк та Вірджинія, де має приватну власність, а також до столиці, м. Вашингтон, де мусить з'являтися на судові засідання. Крім того, Манафорт здав свої закордонні паспорти, погодившись таким чином, про відмову подорожувати в інші країни.

Читайте також: Американські ЗМІ довідалися про 18 поїздок Манафорта до Москви

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який очолює слідство ФБР по справі Росії, також погодився на такі умови звільнення під заставу, пише видання. Крім того, дружина й дочка Манафорта погодились забезпечити свою долю застави.

Як повідомляв Укрінформ, місяць тому екс-главі передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях в якості незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і ненаданні звітів про закордонні банківські рахунки.

Пізніше їм обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Одразу після цього Манафорт пропонував заставу понад $12 млн у вигляді нерухомості та страховки, аби уникнути продовження домашнього арешту, проведеного ФБР в рамках розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-