Хакер, який працював на ФСБ, зізнався в американському суді

Хакер, який працював на ФСБ, зізнався в американському суді

Укрінформ
Виходець з Казахстану, нині громадянин Канади Карим Баратов, визнав свою провину у хакерській діяльності та зламу поштових акаунтів на користь ФСБ.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції США, оприлюдненому на офіційному сайті відомства, передає Укрінформ.

"Карим Баратов, він же Кей, він же Карим Таловеров, він же Карим Акехмет Токбергенов, 22-річний громадянин і резидент Канади визнав звинувачення, винесене в лютому 2017 року великим журі Північного округу штату Каліфорнія", - зазначається в документі.

Баратову та ще трьом фігурантам, у тому числі двом офіцерам ФСБ Росії були пред'явлені звинувачення в хакерському зламі й інших злочинних діяннях, вчинених у змові, з метою доступу до мережі Yahoo та пошти цього серверу. При цьому уточнюється, що троє обвинувачених – офіцери ФСБ Дмитро Докучаєв та Ігор Сущин, а також хакер Олексій Белан – залишаються в Росії.

Читайте також: Суд Чехії дозволив екстрадувати до США російського хакера

Роль Баратова полягала в тому, щоб зламати доступ до поштових облікових записів осіб, які представляють інтерес для ФСБ. Після цього він мав відправити інформацію Докучаєву в обмін на гроші. При цьому, у звинуваченні фігурують не тільки облікові записи Yahoo, але також Google та Яндекс.

"У обвинувачувальній угоді Баратов не тільки визнав хакерську активність від імені своїх подільників у ФСБ, але також хакерський злам загалом понад 11 тис. поштових записів в інтересах спільників з ФСБ та інших клієнтів в період з 2010 року до арешту канадською владою в березні 2017 року", - зазначається в повідомленні Міністерства юстиції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-