Діяльність Russia Today у Франції візьмуть під

Діяльність Russia Today у Франції візьмуть під "належний контроль"

Укрінформ
Вища рада з аудіовізуальних засобів (CSA) Франції буде вести постійний перегляд програм, які транслюватиме російський телеканал Russia Today у Франції.

Оскільки телеканал має «проблему довіри» і його діяльність супроводжуватиметься «належним контролем».

Про це сказав керівник Вищої ради з аудіовізуальних засобів Олів'є Шрамек, повідомляє BFMTV

Він також наголосив, що наразі Рада з аудіовізуальних засобів слідкує за діяльністю сайту російського агентства новин Sputnik.

«Ми сьогодні спостерігаємо за сайтом агентства Sputnik, беручи до уваги зв'язок між цим сайтом і телеканалом (RT – ред.), про створення якого було оголошено", - сказав Шрамек.

За його словами, як тільки RT France розпочне мовлення, Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції буде "дивитися його в постійному режимі", а також "негайно реагувати на будь-які аномалії, які можуть статися".

Читайте також: Через Russia Today Росія зробила “агентами” зарубіжні ЗМІ

Він також наголосив на тому, що відповідно до договору, який рада підписала з RT в 2015 році, телеканал має певні зобов'язання в тому, що стосується "чесності і незалежності інформації". "Ці зобов'язання визначені конвенцією, і якщо вони не будуть дотримуватися, то Рада активно діятиме", - заявив Шрамек, вказавши, що телеканал ще не отримав "задовільну відповідь" від комітету з питань етики.

Керівник Вищої ради з аудіовізуальних засобів наголосив на тому, що за діяльністю RT уважно стежать у Великій Британії.

"Британський Ofcom уже направив 14 повідомлень і погрожував RT санкціями", - вказав Шрамек.

Як повідомлялося, планується, що телеканал Russia Today, звинувачуваний президентом Франції Емануелем Макроном у поширенні "фальшивих новин" і "пропаганди", почне мовлення французькою із грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-