Британський підліток готував теракт на концерті Бібера

Британський підліток готував теракт на концерті Бібера

Укрінформ
Британського підлітка визнали винним у плануванні теракту в Кардіффі.

Про це повідомляє Reuters.

«У понеділок британський підліток був визнаний винним у плануванні автомобільного наїзду в натовп людей в валлійській столиці Кардіффі», - йдеться в повідомленні.

У списку можливих місць запланованого теракту були концерт Джастіна Бібера і торговий центр.

Читайте також: Теракт в єгипетській мечеті: прокуратура підозрює ІДІЛ

"Поведінка підлітка впродовж багатьох місяців не залишає жодних сумнівів у тому, що він мав намір збити якомога більше людей при нападі, що нагадує напад на Вестмінстерському мосту", - зробила заяву Сью Геммінг, голова спеціального підрозділу з протидії тероризму в прокуратурі Великобританії.

Також, за словами Геммінг, підліток розміщував в Інтернеті екстремістський контент, який міг заохотити інших до вчинення терористичних актів та завантажував інструкції про те, як здійснювати теракти.

17-річний хлопець, чиє ім'я замовчується, залишив «лист мученика», в якому назвав себе солдатом «Ісламської держави». Поліція знайшла лист в рюкзаку в його спальні разом з ножем та молотком.

Згідно заяви британської прокуратури, юнак хотів вчинити теракт, схожий на березневий напад на Вестмінстерському мосту, в результаті якого загинули п'ятеро людей, включно з поліцейським і нападником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-