ЗМІ: американський контингент у Сирії - учетверо більший від заявленого

ЗМІ: американський контингент у Сирії - учетверо більший від заявленого

Укрінформ
Сполучені Штати наразі мають 2-тисячний військовий контингент у Сирії на відміну від 500 військовослужбовців, про яких було офіційно заявлено раніше.

Пентагон має намір ближчим часом оновити офіційні дані, повідомило американське інформагентство Reuters із посиланням на джерела в оборонному відомстві 

"Пентагон, швидше за все, ближчими днями оголосить про те, що в Сирії розміщено близько 2 тис. військовослужбовців США", - йдеться в матеріалі.

При цьому підкреслюється, що така цифра не відповідає оголошеній раніше статистиці. "Американські військові раніше публічно заявили, що в Сирії налічувалося близько 500 військових, які, в основному, підтримували групу сирійських демократичних сил курдських та арабських бойовиків, що борються з ІДІЛ на півночі країни", - наголошує видання.

За словами двох американських чиновників, офіційна заява міністерства оборони США про двохтисячний контингент може бути оголошена вже в понеділок. "Тут не йдеться про збільшення кількості військ, а лише уточнюється підрахунок, оскільки ці дані часто коливаються", - підкреслюється в матеріалі.

Читайте також: Коаліція й США доповіли про 14 ударів по ІДІЛ у Сирії та Іраку

За актуальними станом на сьогодні даними, кількість американських сил у Іраку та Сирії становить 5262 та 503 військовослужбовця відповідно. Втім, чиновники в оборонному відомстві неодноразово офіційно визнавали, що реальна цифра для кожної країни є більшою.

Фото: REUTERS/Omar Sobhani

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-