Коаліція й США доповіли про 14 ударів по ІДІЛ у Сирії та Іраку

Коаліція й США доповіли про 14 ударів по ІДІЛ у Сирії та Іраку

Укрінформ
Війська Міжнародної коаліції, що протистоять ІДІЛ на території Сирії та Іраку, протягом останніх двох тижнів нанесли 14 ударів по осередках терористів, наближаючи повну перемогу над цією терористичною організацією.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Міністерством оборони США в п'ятницю, передає Укрінформ.

"США та коаліційні сили продовжують атакувати ІДІЛ, провівши 10 ударних операцій, які включали 14 ударів у період з 10-23 листопада", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, в Сирії Коаліція на чолі зі США нанесла чотири авіаудари. При цьому були уражені тактичний підрозділ ІДІЛ, а також тунельні системи в районі Абу-Камаль. Крім того, повідомляється про знищення кількох транспортних засобів.

Читайте також: Авіація США знищила в Сомалі понад 100 бойовиків

В Іраку проведено 10 авіаударів по осередках терористів. Як зауважили в Пентагоні, були знищені та уражені підрозділи ІД тактичного рівня, штаб протиповітряної оборони терористів, бойові позиції, будівлі, що використовувались ІДІЛ, а також тунелі, склади з боєприпасами та бункер.

Як повідомлялося раніше, Пентагон заявив про звільнення 95% території Сирії та Іраку від контролю з боку терористів ІДІЛ. У Коаліції прогнозують, що решта осередків будуть знищені протягом наступних тижнів, максимум місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-