Пхеньян відповів погрозою на внесення КНДР до списку спонсорів тероризму

Пхеньян відповів погрозою на внесення КНДР до списку спонсорів тероризму

Укрінформ
Північна Корея назвала рішення президента США Дональда Трампа повернути КНДР до списку держав-спонсорів тероризму "серйозною провокацією та грубим порушенням".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на північнокорейські ЗМІ.

“У першій реакції країни на рішення Трампа речник міністерства закордонних справ Північної Кореї в інтерв’ю державному агентству KSNA заперечив, що уряд залучений до будь-якої терористичної діяльності”, - йдеться у повідомленні.

Посадовець також назвав визначення країни як "спонсора тероризму" “лише інструментом авторитаризму в американському стилі, яке може бути прикріплене або зняте у будь-який час відповідно до інтересів”.

За словами речника МЗС КНДР, заява США лише зробила Північну Корею більш рішучою щодо збереження свого ядерного арсеналу.

"Поки США продовжують свою ворожу політику проти КНДР, наша політика стримування ще більше посилюватиметься", - сказав він.

Речник міністерства також пригрозив, що "США нестимуть повну відповідальність за всі наслідки нахабної провокації щодо КНДР".

Читайте також: Військові КНДР відкривали вогонь по території Південної Кореї - ООН

Як повідомлялось, 20 листопада президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати знову внесуть Північну Корею до списку держав-спонсорів тероризму. Це означає запровадження проти цієї країни особливого режиму обмежень та додаткових санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-