У Туреччині завели справу на американських прокурорів

У Туреччині завели справу на американських прокурорів

Укрінформ
Прокуратура Стамбула порушила кримінальну справу стосовно американських прокурорів Пріта Бхарара і Джуна Х. Кіма.

Про це повідомляє Анадолу

Кримінальну справу порушено у зв'язку з судовими розглядами у США щодо ряду громадян Туреччини, де як докази "використана необґрунтована інформація або викрадені документи", відзначає агентство.

Справу порушено на підставі інформації друкованих ЗМІ та інтернет-видань про використання в ході розглядів в суді Південного округу Нью-Йорка як «доказової бази» інформації, документів і записів судових процесів, що раніше біли розглянуті прокуратурою Стамбула.

Читайте також: У Туреччині шукають більше 40 працівників вишу через зв'язки з Гюленом - ЗМІ

«З виступу адвоката Кеті Флемінг від 30 жовтня 2017 року в Суді Південного округу Нью-Йорка стає зрозумілим, що документи і докази, включені стороною обвинувачення до обвинувального висновку, фальшиві, вкрадені або зовсім не мають відношення до справи. 15-сторінковий текст виступу адвоката скачано з сайту органів прокуратури США. Після цього було розпочато розслідування з метою з'ясування суті й джерела документів, наведених стороною обвинувачення, про що в своєму виступі згадувала адвокат», - йдеться в повідомленні прокуратури Стамбула.

Підкреслюється, що Міністерство юстиції Туреччини не надавало судовим інстанціям США жодних документів або аудіозаписів у цих справах.

У цьому зв'язку у п'ятницю, 17 листопада, Генпрокуратура Стамбула направила до Міністерства юстиції Туреччини офіційний запит із проханням допомогти з'ясувати питання про те, коли і яким шляхом документи й аудіозаписи, оприлюднені стороною обвинувачення в США, надійшли в розпорядження американської сторони.

У прокуратурі Стамбула підкреслили, що дії прокурорів США суперечать нормам міжнародного права і законодавству Туреччини.

У цьому зв'язку було прийнято рішення про порушення кримінальної справи стосовно колишнього прокурора Південного округу Нью-Йорка Пріта Бхарара, прокурора Джуна Х. Кіма та інших працівників прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-