Президент-утікач: охоронці кажуть, що Мугабе залишив країну

Президент-утікач: охоронці кажуть, що Мугабе залишив країну

Укрінформ
Президент Зімбабве Роберт Мугабе нібито залишив країну на тлі мітингів за перехід влади до військових.

Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на охоронця Мугабе.

"Поширюється чутка, що 93-річний диктатор вже втік з країни після того, як сотні тисяч людей вийшли на вулиці Хараре, щоб вимагати його відставки", - йдеться у повідомленні.

Один із охоронців Мугабе повідомив виданню, що той втік зі своєї резиденції "Блакитний дах" і що нібито там залишаються тільки військові. Однак Daily Mail не може підтвердити цю інформацію.

Інше джерело заявляє, що майже з 7 ранку суботи телефон Мугабе знаходиться в зоні недостяжності.

Читайте також: Відставка Мугабе: у столиці Зімбабве ветерани війни зібрали велелюдну акцію

Як повідомлялося, у столиці Зімбабве Хараре проходить багатотисячна акція за відставку президента країни Роберта Мугабе.

Політична криза в Зімбабве загострилася, очевидно, на тлі питання, хто стане наступником 93-річного Роберта Мугабе, котрий перебуває при владі в країні вже 37 років. Очікувалося, що чинний глава держави може передати владу своїй 52-річній дружині Грейс. 7 листопада у відставку відправили віце-президента країни Еммерсона Мнангагву, якого також вважали одним із ймовірних наступників Мугабе. Військові в ніч на середу, 15 листопада, оголосили, що беруть під контроль ситуацію в країні.

У п'ятницю, 17 листопада, Мугабе, якого утримують під домашнім арештом військові, зустрівся з генералами для переговорів у столиці Хараре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-