Відставка Мугабе: у столиці Зімбабве ветерани війни зібрали велелюдну акцію

Відставка Мугабе: у столиці Зімбабве ветерани війни зібрали велелюдну акцію

Укрінформ
У столиці Зімбабве Хараре проходить багатотисячна акція за відставку президента країни Роберта Мугабе.

Про це повідомляє The Guardian.

"Десятки тисяч людей зібралися в центрі Хараре, щоб закликати до відставки Роберта Мугабе", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суботній марш був організований впливовими асоціаціями, які представляють ветеранів колишньої визвольної війни британської колонії.

Протестувальники вийшли в центр Хараре з національними прапорами і плакатами із закликом до Мугабе скласти повноваження.

Читайте також: Президент Зімбабве відмовляється йти у відставку - ЗМІ

За словами колишнього міністра внутрішніх справ та ветерана визвольної війни Думісо Дабенгви, 99 відсотків людей хочуть, щоб Мугабе пішов у відставку.

Як повідомлялося, політична криза в Зімбабве загострилася, очевидно, на тлі питання, хто стане наступником 93-річного Роберта Мугабе, котрий перебуває при владі в країні вже 37 років. Очікувалося, що чинний глава держави може передати владу своїй 52-річній дружині Грейс. 7 листопада в відставку відправили віце-президента країни Еммерсона Мнангагву, якого також вважали одним із ймовірних наступників Мугабе. Військові в ніч на середу, 15 листопада, оголосили, що беруть під контроль ситуацію в країні.

У п'ятницю, 17 листопада, Мугабе, якого утримують під домашнім арештом військові, зустрівся з генералами для переговорів у столиці Хараре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-