Канада згортає повітряну розвідку в Іраку

Канада згортає повітряну розвідку в Іраку

Укрінформ
Група із 20 канадських військових інженерів відбула до Іраку, де навчатиме сучасним навичкам розмінування саперів іракських сил безпеки, що воюють проти ІДІЛ.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада віддана роботі із нашими партнерами по коаліції у спільному намаганні здолати ІДІЛ. Тим часом, ми продовжуємо оцінювати умови у регіоні й робити наш внесок, аби найкраще підтримувати зусилля міжнародної коаліції», - сказав Саджан.

Читайте також: Міністр оборони Канади оцінив шанси на вступ України в НАТО

Він додав, що Канада також відкликає із Іраку свій розвідувальний літак CP-140 Aurora, натомість відправляючи йому на заміну транспортник CC-130J Hercules.

«Додатковий транспортний літак покращить наші можливості переміщати людей й обладнання, що необхідно для подальшої стабілізації Іраку для блага його народу», - прокоментував це рішення командувач Об’єднаною канадською тактичною групою у Іраку бригадний генерал Даніель Макісак.

Нагадаємо: Канада ще минулого місяця призупинила свою основну тренувальну місію в Іраку через сутички між силами безпеки Іраку і курдами. Хоча ситуація у країні дещо заспокоїлася, канадська тренувальна місія досі сповна не відновилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-