ІДІЛ вже втратила 95% свого “халіфату” — AFP

ІДІЛ вже втратила 95% свого “халіфату” — AFP

Укрінформ
Терористична група "Ісламської держава" втратила 95% транскордонного "халіфату", який вона оголосила три роки тому в Іраку та Сирії.

Про це повідомляє AFP з посиланням на посла Вашингтона в міжнародній коаліції по боротьбі з ІДІЛ Бретт МакГурк.

"З 2014 року, коли була створена наша коаліція, ІДІЛ втратила 95% території, яку вона колись контролювала в Іраку та Сирії", - сказав МакГурк.

Того ж року ІДІЛ оголосила транскордонний "халіфат" в Іраку та Сирії на території, яка за розмірами приблизно дорівнювала Великій Британії.

Зазначається, що після низки військових наступів, в тому числі, коаліції на чолі з США ІДІЛ втратила більшість території.

Читайте також: ІДІЛ переходить у підпілля – міністр оборони Франції

"Більше 7,5 мільйонів людей звільнені від ІДІЛ", - сказав МакГурк, додавши, що зараз фінансування групи знаходиться на найнижчому рівні, ніж коли-небудь.

За його словами, "потоки іноземних бойовиків" в Сирію "практично зупинилися", а джихадистів все частіше заарештовують, коли вони перетинають кордони.

Раніше голова міністерства збройних сил Франції Флоранс Парлі заявив, що після поразок та втрати значних територій ІДІЛ змінює стратегію та перетворюється на підпільну терористичну організацію, тому боротьба триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-