Пожежа в Grenfell Tower: поліція назвала остаточну кількість жертв

Пожежа в Grenfell Tower: поліція назвала остаточну кількість жертв

Укрінформ
Остаточна кількість загиблих від пожежі, що сталася в червні, у багатоповерховому будинку Grenfell Tower у Лондоні, становить 71 особу.

Про це повідомляє Reutеrs із посиланням на місцеву поліцію.

Раніше зазначалося, що в результаті інциденту загинуло 80 людей, однак після детального пошуку та аналізу виявилося, що ця кількість менша. Це пов'язано з тим, що деяких зниклих безвісти осіб рахували декілька разів, а деякі люди, що проживали в Grenfell Tower, були знайдені мертвими в іншому місці. Також повідомляється, що були зафіксовані випадки шахрайства, коли заради фінансової компенсації ту чи іншу людину називали загиблою через пожежу в даному будинку.

В поліції розповіли, що їх співробітники, судово-медичні експерти, археологи та фахівці у сфері стоматології були задіяні для виявлення невідомих людських залишків. Вони перевіряли кожну квартиру на кожному поверсі та кожній комунальній ділянці, підкреслили в поліції.

Читайте також: Пожежа в Grenfell Tower: Скотленд-Ярд вважає, що в будинку було 350 осіб

Пошук включав у себе аналіз тонн уламків вручну, щоб виявити всі людські залишки в обгорілій будівлі. Паралельно було здійснено величезну кількість розслідувальних робіт щодо ідентифікації можливих жертв.

Масштабна пожежа в 24-поверховому житловому будинку Grenfell Tower сталася 14 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-