У Брюсселі можуть заборонити будь-які масові заходи

У Брюсселі можуть заборонити будь-які масові заходи

Укрінформ
У центр бельгійської столиці введено додаткові сили поліції, розглядається ініціатива про заборону проведення масових заходів.

Таке рішення ухвалене у зв’язку з двома випадками масових неконтрольованих безладів, які сталися у суботу минулого тижня та напередодні у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Через відомі інциденти у центрі Брюсселя посилено присутність поліції. Буде вжито рішучих заходів проти порушників спокою», - заявили у брюссельській поліції.

Як повідомлялося, напередодні увечері на площі Моне, що у центрі бельгійської столиці, сталися масові сутички представників молоді (віком переважно до 21 року) із правоохоронцями. Стихійне зібрання кількох сотень молодих людей організував «зірка» соціальної мережі Snapchat та сервісу Instagram на прізвисько Vargass92. Ним виявився французький громадянин, який має щонайменше 600 тис. прихильників у соцмережі.

Читайте також: Заворушення в Брюсселі: поліція затримала понад 30 осіб

У результаті безладів було пошкоджено кілька автомобілів, розбиті вітрини магазинів та бібліотеки.

Поліція заарештувала 31 особу, переважну більшість з яких вже відпустили. Нині утримуються три особи, які брали участь у вуличних безладах.

На інцидент вже відреагували прем’єр-міністр і міністр внутрішніх справ Бельгії, бургомістр Брюсселя, депутати федерального і регіональних парламентів. Зокрема, фламандські націоналісти виступили з ініціативою заборонити упродовж найближчого тижня масові публічні заходи у бельгійській столиці.

Слід відзначити, що молоді учасники несанкціонованих стихійних акцій не висували політичних або економічних вимог. Відтак нині у бельгійському суспільстві та політикумі тривають дискусії щодо причин і наслідків такої агресивної поведінки молоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-