Канада збільшить свій внесок до миротворчих зусиль ООН – Трюдо

Канада збільшить свій внесок до миротворчих зусиль ООН – Трюдо

Укрінформ
Канада виділить для миротворчих сил ООН групу у 200 військовослужбовців, готових до термінового розгортання будь-де у світі.

Про це під час виступу на миротворчому саміті ООН у Ванкувері оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він також пообіцяв надати силам ООН канадські гелікоптери й транспорті літаки, що допоможуть закрити «критичні прогалини» у можливостях ООН.

«Ми просимо миротворчі операції робити більше. Не лише мати справу із насильством, але реагувати на весь цикл конфлікту: упереджувати його початок, підтримувати заплутаний мирний процес й допомагати людям відбудовувати життя після завершення кровопролиття... Зважаючи на цю нову реальність, нам слід спробувати нові підходи», - сказав Трюдо.

Читайте також: ООН готує найбільшу зустріч міністрів оборони з питань миротворчості

Прем'єр-міністр повідомив про виділення Канадою 15 млн дол для допомоги іншим країнами у залученні до миротворчості жінок. Паралельно із цим Канада також надасть ООН 6 млн дол на підвищення безпеки жінок, задіяних у небезпечних місіях.

При цьому глава уряду Канади не став брати жодних зобов'язань стосовно конкретних місць дислокації канадських миротворців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-