Конгресмени ініціювали чергову процедуру імпічменту Трампа

Конгресмени ініціювали чергову процедуру імпічменту Трампа

Укрінформ
Група конгресменів від Демократичної партії на чолі з представником від штату Теннессі Стівом Коеном у середу виступила з ініціативою провести слухання в Палаті представників щодо імпічменту президента Трампа.

Відповідну заяву законодавці озвучили в середу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Настав час, щоб чітко заявити американському народу і цьому президенту, що його послідовні порушення нашої конституції мають бути припиненими шляхом імпічменту", - заявив конгресмен.

Він наголосив, що президент Трамп порушив Основний закон, принаймні в п'яти випадках. У цьому контексті законодавець назвав перешкоджання правосуддю шляхом звільненні директора ФБР Джеймса Комі; порушення конституційної заборони для чиновників приймати іноземні подарунки та винагороди; використання статусу президента для просування бренду Trump; підрив федеральної судової влади, коли президент помилував колишнього шерифа Джо Арпайо; а також порушення свободи ЗМІ шляхом цілеспрямованої травлі новинних ресурсів.

Читайте також: У Конгресі США занепокоєні, що Трамп неправильно використає ядерну кнопку

Коен закликав юридичний комітет Палати представників негайно розпочати слухання з приводу імпічменту. При цьому разом з представником від штату Теннессі виступили члени Палати представників Луїс Гут'єррез, Ел Грін, Адріан Еспаллат, Марсія Фадж і Джон Ярмут. За їх словами, це питання національної безпеки Сполучених Штатів.

Конгресмен Коен не вперше ініціює процедуру імпічменту президента Трампа в Палаті представників. Попередня його заява, яка стосувалася порушення вимог про іноземні винагороди, отримала незначну підтримку навіть серед членів Демократичної партії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-