ЄС має перейти до

ЄС має перейти до "активної оборони" у протидії російській дезінформації - Кіска

Укрінформ
Президент Словаччини Андрей Кіска закликав Євросоюз активніше підтримувати Україну на шляху реформ в умовах російської агресії та продовжувати тиск на РФ.

Про це він заявив у своєму виступі у середу в Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна, незважаючи на ведення війни за свою територіальну цілісність, водночас проводить реформи. Я часто чую, що вони роблять недостатньо. Але вони не зроблять краще, якщо втратять інтерес з нашого боку, якщо будуть позбавлені підтримки", - наголосив президент Словаччини.

Він зауважив: якщо ЄС продовжить відносно Росії політику за принципом, що нібито нічого не сталося, якщо будуть скасовані санкції без примушення Кремля поважати міжнародне право і принципи, тоді Спільнота обміняє свою безпеку і стабільність на короткострокові переваги для окремих країн-членів.

Читайте також: На Банковій закликають Євросоюз "не уникати реальності й назвати агресора"

Кіска відзначив, що Євросоюз має бути відданий своїй політиці розширення та спроможним прийняти нових членів, що є запорукою забезпечення стабільності й процвітання у сусідніх регіонах.

"Ми не повинні зрадити політиці розширення", - наголосив президент Словаччини.

Словацький лідер також висловив переконання, що ЄС має перейти до «активної оборони» у протидії російській дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-