У Німеччині підпалили притулок для біженців, один загиблий

У Німеччині підпалили притулок для біженців, один загиблий

Укрінформ
Новий напад на притулок для біженців у Німеччині завершився загибеллю одного постояльця і отруєнням газом ще 14. 

Про інцидент, що стався в ніч на середу в Баварії, інформує Spiegel.

"Під час пожежі в центральному пункті приймання для прохачів притулку в Бамбергу, Верхня Франконія, одна людина загинула, 14 постраждали від отруєння чадним газом, шестеро з них доставлено в лікарню", - йдеться в повідомленні.

Сигнал до пожежної частини надішов близько трьої години ночі. При гасінні був знайдений труп людини, особа якої встановлюється. На місці працювали 30 поліцейських і 50 пожежників.

Інших постояльців розселили по порожніх квартирах.

У житловому комплексі, де почалася пожежа, за даними поліції, зареєстровано 163 людини. Всього в центрі перебуває близько 1200 осіб, прийняти він може до 3400.

Читайте також: ЄС підготує берегову охорону Лівії для боротьби з нелегальною міграцією

Як раніше повідомляв Укрінформ, за перші 9 місяців цього року в Німеччині було зафіксовано 221 напад на притулки для біженців, тобто практично по одному щодня. При цьому кількість подібних інцидентів за такий самий період минулого року була вчетверо більша - 866 (за весь рік - близько тисячі). У 2015 році було зафіксовано 1031 подібний факт (за 2014 рік, до "великої міграційної хвилі", нападів було 199). За більшістю таких актів стоять праві радикали. Найчастіше йдеться про підпали і використання вибухових речовин.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-