Генпрокурор США заперечує, що коли-небудь брехав про росіян під присягою

Генпрокурор США заперечує, що коли-небудь брехав про росіян під присягою

Укрінформ
Джефф Сешнс, який під час президентської кампанії Дональда Трампа був його високопоставленим радником, а зараз обіймає посаду генпрокурора США, заперечив, що коли-небудь надавав брехливі свідчення під присягою в рамках російського розслідування.

Про це він заявив у вівторок, під час слухань у юридичному комітеті Палати представників, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Коли я даю свідчення, я можу лише докласти зусиль, щоб відповісти на ваші запитання, наскільки я їх розумію, і наскільки це дозволяє мені пам'ять. Але я не сприймаю та заперечую звинувачення в тому, що коли-небудь брехав під присягою. Це неправда", - підкреслив генпрокурор.

Раніше, під час слухань у Сенаті щодо призначення на посаду, Сешнс заперечував, що знав про будь-які контакти оточення в президентській кампанії Дональда Трампа з росіянами. Два тижні тому спецпрокурор США Роберт Мюллер оголосив про арешт трьох осіб із кампанії, в тому числі екс-радника президента США Джорджа Пападопулоса. Як з'ясувалося згодом, Сешнс головував на зустрічі в березні 2016 року, коли Пападопулос запропонував використати його зв'язки з російським урядом для організації зустрічі Трампа з президентом Путіним.

Читайте також: "Російське" розслідування в США: генпрокурора знову викликають у Конгрес

Зараз же Сешнс послався на те, що не пам'ятав, проте зараз згадав про цю зустріч. Він аргументував, що попри перемогу Трампа, кампанія була "щоденним хаосом", оскільки доводилось постійно їздити по країні та проводити по кілька заходів на день.

У Сполучених Штатах проходить одразу кілька розслідувань – у ФБР та комітетах Сенату і Палати представників США – щодо втручання Росії у президентські вибори в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-