ФСБ заявила про затримання в Москві та області 69 «екстремістів»

ФСБ заявила про затримання в Москві та області 69 «екстремістів»

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії повідомила про затримання в Москві та області 69 членів мусульманського громадського руху «Табліги Джамаат», який заборонений в РФ як екстремістський.

Про це повідомляє прес-служба силового відомства. 

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації спільно з МВС Росії в результаті проведених 14 листопада 2017 року заходів на території Московського регіону припинено протиправну діяльність глибоко законспірованої структури міжнародної екстремістської організації «Табліги Джамаат», забороненої в Російській Федерації», - йдеться у повідомленні.

У ФСБ також заявляють про вилучення «екстремістської літератури» й носіїв інформації «зі звітами про протиправну діяльність». Керували структурою, за даними силовиків, вихідці з Середньої Азії.

Читайте також: Після звільнення Чийгоза окупанти не знають, як вести "справу 26 лютого" - Умеров

Рух «Табліги Джамаат» виник в Індії в 1926 року і поширився у багатьох країнах світу. Представники помірного ісламу вважають його радикальним. У Росії організація була оголошена екстремістською в 2009 році після звинувачень у загрозі стабільності та територіальній цілісності країни.

Раніше російські правоохоронні органи неодноразово заявляли про затримання учасників «Табліги Джамаат», зокрема - у рамках справ про екстремізм, порушених після окупації Криму. В самому русі заперечують причетність до незаконної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-