Суд у США частково скасував антиміграційний указ Трампа

Суд у США частково скасував антиміграційний указ Трампа

Укрінформ
Апеляційний суд Каліфорнії ухвалив рішення, згідно з яким останній антиміграційний указ президента США Дональда Трампа може застосовуватися лише частково. 

Про це повідомляє Reuters

Таким чином, суд дозволив уряду США заборонити в'їзд громадянам шести переважно мусульманських країн, але тільки у випадку, якщо вони не мають родичів у США.

Це стосується громадян Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі та Чаду. Водночас рішення суду не стосуватиметься Північної Кореї і Венесуели, які також були згадані в антиміграційному указі Трампа.

Читайте також: ЦРУ про заяву Трампа: Нічого не змінилося, Росія втручалася у вибори в США

Раніше третій "міграційний" указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд на територію Сполучених Штатів громадян восьми країн, у жовтні був заблокований рішенням суду штату Гаваї. 

Як повідомлялося, Трамп вже намагався заборонити в'їзд до США громадянам з низки країн із переважно мусульманським населенням, однак його розпорядження були також заборонені в судовому порядку.

Нинішній указ був заблокований позовом влади штату Гаваї до суду, в якому зазначалося, що попри включення в документ ряду інших країн, він продовжує бути спрямованим переважно проти мусульман.

Федеральні закони у сфері міграції не дають Трампу повноважень запроваджувати подібні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-