У РФ закон про ЗМІ-іноагентів планують поширити на

У РФ закон про ЗМІ-іноагентів планують поширити на "Радіо Свобода", DW і CNN

Укрінформ
Під дію розроблюваного в Держдумі Росії закону про ЗМІ-іноземних агентів може підпасти ряд зарубіжних ЗМІ, в тому числі "Радіо Свобода", радіостанції Deutsche Welle і "Голос Америки", а також CNN.

Про це повідомив Інтерфаксу перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" у Держдумі Андрій Ісаєв.

"Після наради, яка відбулася з керівниками всіх фракцій, прийнято солідарне рішення розробити відповідні заходи - поправки до закону про іноземних агентів у РФ, поправки до закону про ЗМІ, які дозволили б нам оголосити іноземними агентами ЗМІ, що фінансуються урядом або проурядовими структурами за кордоном, які активно діють на території РФ, в тому числі втручаючись у наш виборчий процес", - сказав Ісаєв.

Читайте також: Russia Today таки зареєструвався у США як іноземний агент

Він вважає, що підпасти під дію цього закону можуть, зокрема, "Радіо Свобода", Deutsche Welle, "Голос Америки", CNN.

За його словами, також "є ряд інших структур, які активно працюють на території РФ і які можуть бути іноземними агентами". "Мова йде про структури, пов'язані з урядом", - уточнив Ісаєв. Він погодився з твердженням, що внесення коректив до чинного законодавства потребують розробки підзаконних актів.

У свою чергу, віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой заявив, що закон про ЗМІ-іноагентів, який готується в Держдумі у відповідь на обмеження роботи російських засобів масової інформації в США, не стосуватиметься корпунктів і соціальних мереж.

Читайте також: Іспанія шукає докази російського сліду в каталонській кризі

Як повідомлялося раніше, депутати мають намір вже на цьому тижні прийняти поправки про можливість визнання окремих зарубіжних ЗМІ "іноагентами" - як "дзеркальна відповідь" на рішення Вашингтона щодо російських ЗМІ, зокрема Russia Today.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-