Плани викрасти Гюлена зі США посольство Туреччини називає “смішними”

Плани викрасти Гюлена зі США посольство Туреччини називає “смішними”

Укрінформ
Посольство Туреччини у Вашингтоні спростовує інформацію про спробу організації викрадення і вивезення із США проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту 15 липня 2016 року.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

«Ще у березні 2017 року Туреччина заявляла, що Анкара поважає букву закону і не збирається вдаватися до незаконних шляхів видачі Гюлена. Такі твердження цілком неправдиві, смішні і безпідставні», - наголосили в посольстві.

У заяві турецької дипмісії наголошується, що Анкара має намір суто правовими шляхами добитися екстрадиції Гюлена.

«Турецька сторона продовжить активні контакти з посадовцями США з метою роз'яснення злочинної суті течії Гюлена і причин, через які необхідна (його) екстрадиція», - йдеться в заяві.

Читайте також: $15 мільйонів за Гюлена: у США припускають змову Флінна з Туреччиною

Як повідомлялося, газета Wall Street Journal 10 листопада опублікувала статтю, в якій йдеться, що спеціальний прокурор Роберт Мюллер вивчає причетність колишнього радника президента США з питань нацбезпеки Майкла Флінна до можливої змови з урядом Туреччини щодо видачі проповідника Фетхуллаха Гюлена. За даними видання, Флінн і його син у грудні минулого року обговорювали з деякими представниками Туреччини питання викрадення і вивезення в Туреччину Гюлена, який живе в американському штаті Пенсильванія. За це турецька сторона нібито запропонувала Флінну винагороду у розмірі 15 млн доларів.

Адвокат Майкла Флінна - Роберт Келнер назвав «брудною брехнею» твердження американських ЗМІ про участь свого підзахисного в «планах організації викрадення і корупції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-