$15 мільйонів за Гюлена: у США припускають змову Флінна з Туреччиною

$15 мільйонів за Гюлена: у США припускають змову Флінна з Туреччиною

Укрінформ
Паралельно з розслідуванням зв'язків колишнього радника президента США з питань нацбезпеки Майкла Флінна з російським урядом спеціальний прокурор Роберт Мюллер вивчає його причетність до можливої змови з урядом Туреччини щодо видачі проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомило в п'ятницю американське центральне видання The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

"Спеціальний прокурор Роберт Мюллер розслідує ймовірний план, з яким пов'язують колишнього радника Білого дому з питань національної безпеки Майкла Флінна, щодо примусового видворення мусульманського проповідника, який проживає в США, та відправки його до Туреччини за мільйони доларів", - пише видання з посиланням на інформацію людей, які знайомі з розслідуванням.

Зокрема, за версією слідства, сам Флінн, а також його син Майкл Флінн-молодший мали отримати $15 млн за передачу турецькому уряду Фетхуллаха Гюлена, якого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає своїм політичним суперником.

Читайте також: У Туреччині готують арешт ще більш як 100 можливих прибічників Гюлена - ЗМІ

У цьому зв'язку повідомляється, що ФБР уже допитало принаймні чотирьох свідків про зустріч Флінна з турецькими урядовцями минулого грудня у Нью-Йорку. Тоді, як стверджують джерела, Флінн обговорював можливе переправлення Гюлена приватним літаком до в'язниці на острові Імралі.

Сам Флінн і його син відмовилися коментувати ситуацію.

Як відомо, торік у липні у Туреччині сталася спроба державного перевороту. Після цього в країні заарештували 50 тис. людей за підозрою в причетності до руху, очолюваного ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого уряд звинувачує в організації заколоту. Анкара неодноразово зверталася до Вашингтона щодо видачі проповідника, який уже десятки років мешкає в Америці. Натомість адміністрація США виступила з вимогою надати переконливі докази причетності Гюлена до заколоту, яких турецька сторона не представила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-